denlengstepostenomvinterjakker

Jeg har ventet i det lengste med å finne frem vinterjakka. Eller, jeg kunne sikkert venta lenger, så det var kanskje ikke det lengste, men jeg har drøyd. Til i dag. Det var flere minusgrader og sur vind, så jakka måtte ut av sommerdvalen.

Jeg har to vinterjakker. En som ble ervervet for noen år tilbake da jeg skulle møte kongelige. Nå tror du kanskje at den jakka er veldig fin og fjong, men hvis du hadde visst hva slags jakke jeg hadde før den så hadde du skjønt at den er ganske alminnelig. En enkel jakke som varmer over rumpa og har fleece i lommene så man ikke trenger votter. Kjøpt på H&M for knappe 500 kr. i sin tid. Jeg ble fryktelig glad i den jakka, noe som har resultert i at den snart er veteran.

Den andre vinterjakka kjøpte jeg for et par år siden fordi jeg skjønte at favoritten, soon to be veteranen, sang på siste verset. Jeg fant en mer litt «voksen» jakke på KappAhl. Dobbelt så dyr som den forrige. Jakka var fin den, men litt for fin til min smak, så den har jeg vel brukt fire-fem ganger, og henger i skapet som en dårlig samvittighet.
For et par uker siden prøvde jeg jakker, igjen med tanke på at veteranen snart må gå av med pensjon. Jeg fant et par som passet og var sånn «hverdagslige» som jeg vil ha dem. Som du kanskje har skjønt, så handler ikke jeg ny vinterjakke hvert år. Det, og sko, er så kjipt å shoppe at jeg bruker det jeg har til det faller fra hverandre. En annen dame skulle også prøve jakker og vi kom i prat. Hjalp hverandre å vurdere litt frem og tilbake. Vi stod sånn i kanskje fem minutter og damen konkluderte med at ny jakke ikke var nødvendig. Jeg tok hennes ord til meg og tenkte at jeg strengt tatt ikke trengte vinterjakke, all den tid veteranen fortsatt henger sammen i sømmene.

Så i dag tidlig, da det var flere minusgrader og sur vind, måtte veteranen til pers. Jeg stod vel og plundret i bortimot fem minutter før jeg måtte innse at glidelåsen er og blir ødelagt. Den var allerede dårlig hele fjorårets sesong, men en sommer i skapet hadde tydeligvis ikke gjort underverker. Det var på nippet at jeg kjente gråten i halsen, men jeg må bare erkjenne at den billige jakka fra H&M trenger fri etter fire-fem vintre. Jeg så livet mitt passere i revy da jeg skjønte at jeg måtte bruke fredags ettermiddag etter jobb til å prøve vinterjakker.

Jeg dro en time tidligere fra jobb, og satte kursen for butikken fra to uker tilbake. Selvfølgelig hadde de ikke igjen jakkene i min størrelse. Etter prøving, leting og flere butikker senere gikk jeg nærmest på en jakke. Jeg tok den på og syns da den satt sånn passe. Ikke direkte trang, men absolutt ikke plass til noen ullgenser under.
Siden jeg er en dame som aldri tar lett på ting gikk jeg bort til ekspeditøren for å høre hennes mening. Hvis du tror det var til hjelp tar du helt feil. Jeg skjønte fort at jeg ikke kunne stole på hennes vurdering (jeg kunne begrunnet den konklusjonen nærmere, men posten er lang nok allerede).

Heldigvis traff jeg tilfeldigvis en gammel bekjent (som atpåtil jobber med klær) som kunne si sin ærlige mening. Jo, jeg kunne kjøpe den jakka. fikk jeg 30 kr rabatt fordi den hadde en vaskbar flekk på kragen, og meldte jeg meg inn som medlem og fikk ytterligere 30% avslag. Det passet meg ypperlig siden jeg er ganske sær på å bruke så mye penger på plagg som jeg er usikker på om jeg liker (og det finner jeg ikke ut før jeg har brukt dem noen ganger). 214 kr. er ikke slettes ikke noen upris hvis det viser seg å være en dårlig jakke, så jeg endte opp med å være ganske tilfreds allikevel. Kanskje prisen alene er nok til at jeg kommer til å bli superfornøyd med selve plagget også..?

Reklamer

16 kommentarer om “denlengstepostenomvinterjakker

 1. En god vinterjakke er ytterst nødvendig om jeg skal gå igjennom vinteren med et smil (og det vil jeg jo helst).

  Min aller goeste fant jeg på BikBok for årevis siden til firedels pris, var under 200 tror jeg(sunnmøring som jeg er husker jeg det ennå). Den er to jakker i et, kord på utsiden, og hårete på innsiden. Jeg ser ut som en diger pingvin, men oh lykke, jeg er varm!

 2. Minneapolise: Ja, det er viktig å ha en vinterjakke som er varm. Jeg er litt usikker på om den jeg har kjøpt er det, men det er derfor jeg er glad for at den ikke var så dyr i tilfelle den ikke duger… Men nå er det jo slutt på kalde vintre med 15-30 minus. Det er i hvert fall ikke mange dager med så kaldt vær at man må ha ullgenser under.

 3. Egentlig burde man bare krype inn i en ekstrem-sovepose nå og ikke komme frem før det var over 15 grader igjen, spør du meg…

  Men ære være deg for godt gjennomført vinterjakke-jakt! :-D

 4. Du har samme forhold til sko og jakker som jeg har… Du har min dypeste medfølelse.

  Dette innebærer at jeg har 3 vinterjakker: En rød fuskting som er en frakk som jeg fant på salg for 7 år siden. Den er fin og passe varm. En svart kort på salg fra Zara som er fin når det er ca null grader ute. Den var varmere da jeg kjøpte den, og jeg var tynnere slik at den ikke var fullt så stram.

  Yndlingsjakka mi er en parkas. Den gjør at jeg ser ut som et lite hus. Jeg blokkerer folk som vil forbi meg i butikken. Den er gigantisk. Men jeg er varm. Omtrent uansett hvor kaldt det er, så er jeg varm.

  Strengt tatt burde de to første jakkene byttes ut (noe med størrelsen på den ene og sømmene på den andre), men jeg får seriøst stressutslett av å skulle finne jakke! :D

 5. Vinterjakke er vanskelig. Man vil se litt fin og nett ut, samtidig som man ikke vil fryse. Jeg har en som tilfredstiller meg på det siste punktet. Den er blå og det står navnet til et båtverksted bakpå. Jeg fikk den for 20 kr på loppis. En gang jeg hadde den på og gikk forbi en barnehage på tur ropte de: «Se på ho, ho ser ut som ei pølsa. Heia julenissen!»

  En av de andre vinterjakkene mine tilfredstiller begge, men akk så politisk ukorrekt: En minkkåpe jeg har arva hos en gammel fjong tante. Jeg elsker den!

  Og den jakka jeg drømmer om nå: Mørkeblå fra Odd Molly. Bare 4000 kr. Må spare lenge.

 6. Serendipitycat: Ja! Dvale! Da kunne en stakkar fått hvilt seg litt med deg samme. ;)

  Delirium: Det hjelper litt at det er flere i samme båt. Jeg har på følelsen at «ALLE» jenter elsker å shoppe sko…. Det viser seg at jakka jeg har kjøpt er litt stiv, noe som kan bli en «stor greie» for meg sånn at jeg ikke bruker den, men jeg skal gjøre mitt beste for å «gå den inn».

  Annekake: Hm, jeg trodde et øyeblikk du var Jannekake…*skjeler*
  Pølsekommentarer fra barnehagebarn er ille. Men det viktigste er vel strengt tatt at man holder seg varm, men å kombinere det med å føle seg nett er ikke så enkelt. Ja, 4000 for en jakke er drøyt, men det er sikkert mange som er uenige i det. :) Lykke til med sparegrisen!

 7. Jeg har to vinterjakker jeg og, en rød duffelcoat som jeg ELSKER og som har holdt i en seks års tid tenker jeg (men den kostet jommen nesten 3000 kr og!) samt en herlig fra HM som jeg ga 450 kr for i fjor.

  Duffelcoaten er til de skikkelig kalde dagene, HM’en er til de passe kalde. Problemet er bare det at den fra HM sliter litt.. knappene begynner å løsne, foret i lommene har fått hull og den ser generelt litt slappere ut enn i fjor… Siden din HM-jakke har holdt såpass mange sesonger, kan jeg bare konkludere med at enten har kvaliteten på HM-jakker fallt de siste årene, ellers er du en mer skånsom bruker av jakker enn undertegnede.

 8. Å, for en fin historie! :D Skulle ha lest her for flere dager siden, men drev selvfølgelig og virret alle andre steder:/

  Jeg ble nysgjerrig på den begrunnelsen som du ikke kunne ta med, jeg. Hva med å ta den nå i kommentarfeltet ditt? ;) *smiske, smiske* Kom igjen, pleaseeee!!!???
  Jeg kunne også tenke meg å skaffe meg selv et vinterplagg, men har lovet meg selv å vente til neste år. Hvorfor får du vite hvis du tilfeldigvis popper innom bloggen min neste uke;) (hehe, en lur måte å lure til seg lesere på…..;) )

  Liker bloggen din, og har likt den en god stund, men det har jeg kanskje sagt allerede? Men jeg greier ikke å finne på noe lurt å si om deg inne hos meg selv. Jeg tror jeg skal lese mer her før jeg finner ut hva jeg kan si om deg:)

  Håper du ble fornøyd med jakka, og hvis ikke, så kan du jo bare skifte glidelås på veteranjakka di, kan du ikke? Eller……..?

  Klem

 9. Tine: Tja…jeg er vel ikke den som ruller rundt på bakken og klatrer i trærne, så jeg har vel tatt godt vare på jakka. Den ser ikke ny ut heller, men når jeg liker et plagg el. et par sko, så bruker jeg det til det avgår med døden…Ikke alltid så lurt. :)

  Elisabeth: Store ballonger passer ikke på alle kropper. ;) Jeg er foreløpig fornøyd med den nyinnkjøpte, men det er mulig jeg må punge ut for en som holder bedre på varmen. Tiden får vise når minusgradene begynner å mene alvor.

  Liljefot: Takk for hyggelige ord, men du trenger ikke å føle deg forplikta til å si noe om meg i din egen blogg. -Det er høyst frivillig! :)
  For å være helt ærlig så får jeg litt vond smak i munnen av å reklamere for egen blogg i andres kommentarfelt, så det pleier å virke mot sin hensikt.
  Når det gjelder begrunnelsen så var det ikke noe annet enn at jenta helt tydelig ikke var en sånn som sa sin mening. Hun nølte, lette etter ordene, flakket med blikket og virka i det hele tatt som en usikker type. -Sånne stoler jeg ikke på når det kommer til å si meningen om hvor vidt jakka satt godt eller ikke. ;) Jeg er fornøyd med jakka, så da tror jeg ikke jeg kommer til å bruke 430 kr på å skifte glidelås. Det er dobbelt så dyrt som den nye jakka. :D

 10. Hei Røverdatter:)

  Ikke tenk på at du skal eller må reklamere for din egen blogg inne hos meg, for det er sånt som jeg selv tar meg av. Men jeg stod litt fast i forhold til å prøve å beskrive hvordan jeg opplevde deg som blogger, og hvordan jeg opplevde bloggen din!

  Men nå har jeg fikset det, og hvis du er nysgjerrig, så kan du poppe innom bloggen min, og klikke deg inn på Favoritt-blogger-siden min. Det er ikke all verdens fine ting jeg har skrevet om deg, men jeg tror det dekker litt av det inntrykket jeg har fått av deg:)

  hehe, et lurt triks for å lure deg inn til meg selv;) hehehe……..var ikke det typisk smart gjort?

  Klem

  PS: Du er ikke forpliktet til å legge igjen noen kommentarer inne hos meg, jeg lager bare min egen versjon av blogger-oversikt over bloggere jeg prøver å følge med på, eller som jeg popper innom nå og da. Så jeg fritar deg her og nå med det samme. Og dette ble en lang (og slitsom?) kommentar:)

 11. Liljefot: Det jeg mente å si var at jeg ikke setter særlig pris på at du reklamerer for din blogg her inne i mitt kommentarfelt. -Og så gjorde du det en gang til.
  Men det var nok jeg som uttrykte meg uklart, så ingen skade skjedd. :)
  Jeg har titta innom bloggen din før og kommer sikkert til å gjøre det igjen. Og jeg føler meg slett ikke forplikta til å legge igjen kommentarer. :)
  God helg!

 12. Nå skjønte jeg deg bedre. Bare slett kommentarene mine hvis du vil, det er helt greit for meg.

  Denne også.

  God helg

 13. Liljefot: Nei, jeg vil ikke slette kommentarene dine! Det er hyggelig at du leser bloggen min og hyggelig at du kommenterer. Du har ikke skrevet noe som må sensureres! :)

 14. Hva er det med ekspeditriser – de kan aldri være ærlige…

  Prøvde en høstjakke på salg her om dagen, så ble jeg overfalt av ekspeditrisen. Jeg sa at den var fin (som den var), men at jeg ikke skal ha den da jeg har mange nok tynne jakker. Ekspeditrisen var enig i for-mange-jakker-problemet – selv hadde hun 35 stykker hjemme. Så hun skjønte mitt problem…!

  Jeg måtte bare le…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s