å lukte kaffen

Nå kan det hende at jeg, med min utdanning, ikke er den rette til å stille følgende spørsmål. Det kan hende jeg lærer noe på skolen som gjør at jeg ikke er i «posisjon» til å sette spørsmålstegn ved avisoppslag som dette og dette.

For det første kan jeg ikke fatte og begripe hva som er sjokkerende ved at få voldtektsutsatte velger å anmelde saken. Dette kan umulig komme som julekvelden på kjerringa, -ikke en gang for mannen i gata? Man trenger vel ikke å utdanne seg til barnevernspedagog for ikke å bli sjokket av det?

For det andre så skjønner jeg ikke hvorfor dette voldtektsutvalget har valgt å modere tallene for å være konservative og edruelige. Neida, vi skal ikke rope «ulv, ulv!», men hva er poenget med å gå stille i dørene når det gjelder så alvorlige saker? Her må vel poenget være at noen faktisk tør å rope «varsko», slik at det blir slutt på all bagatelliseringen. Jeg har sagt det før, men det er alt for få i hjelpeapparatet som tør å «ta i» disse sakene.

Nå skal jeg legge til at voldtektsutvalget har pressekonferanse om en drøy halvtime, så det kan hende det kommer mer nyansert fram der. Jeg blir bare litt sur på VG og Dagbladet som fremstiller dette som store nyheter som vil sjokkere hele Norge. Jeg håper at folk flest er klar over at voldtekter skjer, og at mange av de ikke blir anmeldt.

Reklamer

11 kommentarer om “å lukte kaffen

  1. Undre: Takk skal du ha! Hvis jeg fortsetter sånn, så er det ikke lenge før vi er to pitbull’er i denna hundegård’n. ;)

  2. Å, det er plass til mange pitbuller i hundegården – og det trengs utvilsomt pitbuller!

    Her ligger for øvrig pressemeldinga fra Justis- og politidepartementet om temaet. Det er mange bra punkter der og jeg håper virkelig at det blir fart i sakene nå og at ting _ blir _ gjennomført!

  3. Undre: Ja, du ble visst snappet opp. Det er første gangen det har skjedd (så sant folk ikke sier i fra da…). Ja, den pressemeldinga skal jeg se. Jeg prøvde å se om VG og Dagbladet fulgte opp saken, men det var tydeligvis ikke interessant nok. Skal sjekke ut pressemeldinga. -Takk for tipset! :-)

  4. Tilbaketråkk: http://g.tydteabdi.com/dq

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s