never ending story [del 16]

Jeg ringte NAV her en dag, for å undersøke litt i forhold til hva som skjer dersom jeg skulle bli sykemeldt mens jeg er under yrkesrettet attføring. Damen jeg snakket med hadde ikke adgang inn i systemet slik at hun kunne se på min sak. Det hun kunne gjøre var å svare generelt på spørsmålet mitt. Siden hun var ganske ny, valgte hun å tilbringe store deler av telefonsamtalen med å konferere med andre.

Svaret jeg fikk, etter at hun hadde sett på reglene og konferert med kollegaer var at, dersom jeg ble sykmeldt pga MS’en (som er grunnen til at jeg er på attføring) kunne jeg miste attføringstid. Jeg fikk ikke noe svar på hva det egentlig innebærer, men det høres ut som en ulempe. Dersom jeg derimot ble sykmeldt pga influensa eller et brukket bein, vil attføringen bli «fryst» og jeg kan fortsette som før når jeg blir frisk igjen.

Damen i andre enden ble litt perpleks da jeg konkluderte med følgende: «Så det vil altså lønne seg for meg å få fastlegen min til å sykemelde meg for noe annet enn det jeg er på attføring for?»
I rettferdighetens navn: Nå kommer antakelig ikke dette til å bli en reell problemstilling, men jeg reagerer allikevel på hvordan dette systemet er bygd opp. For meg er det ikke logisk at det skal lønne seg å jukse…

Lurer du på hva dette handler om? Her er begynnelsen.

5 kommentarer om “never ending story [del 16]

  1. Selvfølgelig lønner det seg å jukse. ellers hadde det ville ikke hett jukse. Og all juks lønner seg.

    Målet med et system er da å lage noe som fanger opp og straffer de som jukser. sånn at det ikke vil være verdt å ta sjansen. Men er det ikke noe sånt så er det bare å jukse i vei.

  2. Anett: Ja, jeg klarte ikke å la være å si til damen at jeg syns det var noe merkelig at systemet er slik…

    Kent: Ja, dere har kanskje rett i at det lønner seg. Jeg håper jo at jeg slipper (at jeg ikke blir sykemeldt), men må jeg så må jeg.

    Thomas: Tillatelse innvilget. :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s