spørsmål [4]

Her er et lite utvalg av spørsmål som kan dukke opp i det røverske hodet, og du er selvfølgelig velkommen til å svare hvis du kan noen av svarene:

1. Når strippere, uansett kjønn, river av seg undertøyet (altså ikke vrikker det av seg på en sexy måte slik jeg antar at noen gjør); gjør det ikke bittelitt vondt mellom beina et sted?

2. Hva betyr det egentlig nå dere skriver (sic) midt i en setning? Er det ironi eller i stedet for (!)? Jeg har prøvd å forstå men det dukker opp i så ulike sammenhenger at jeg blir forvirra.

3. Hvor ofte står man egentlig på kjøkkenet og stryker skjorter mens man ser på tv, iført rødt lekkert undertøy? (Hvis du er mann; hvor ofte gjør dama di det?)

4. Hvor får man tak i sånne magneter, som man kan lage kjøleskapspoesi av, med norske ord?

Reklamer

20 kommentarer om “spørsmål [4]

 1. Har bare svar på nr. 4: Bokhandel? Jeg har sett norske varianter der, men husker selvfølgelig ikke i hvilken bokhandel….
  (Gleder meg til svarene på resten!)

 2. Jeg har svar på nummer 2: man skriver (sic) dersom man siterer noe og det man siterer er feilskrevet. Når man siterer skal man gjengi sitatet ordrett, og det inkluderer skrivefeil. Så da for å unngå at læreren angriper papirene dine med en rød penn – så kan du da slenge på «sic».

 3. I dagligtale, type blogginnlegg, tror jeg den beste måten å lese sic på er «jada, det er faktisk sant, jeg tuller ikke!»

 4. Frk. Skavlan, Emelie, Maria og Oda: Takk for gode svar. :)

  Oda: jeg har sett reklame for «alt for rognan» el.l. og jeg kan forsikre om at de ikke hadde borrelås. -Derav spørsmålet. Han ene slet (bokstavelig talt) veldig med å få det til…

 5. Så du mener at de sliter undertøyet i stykker!? Ny underbukse for hvert eneste show? Jøss. Jeg har bare sett et program om Chippendales, og den gode filmen The Full Monty, hvor de til og med hadde borrelås i langbuksene…

 6. Oda: jeg vet, men dette var altså no’ amatørgreier. Er ikke 100% sikker på om det var Alt for Rognan eller noe annet, men det så pinlig ut i hvert fall.

 7. Kjøleskapsmagneter kan du designe og få kjøpt via for eksempel Zazzle.com. Tror faktisk du kan designe det meste der. Har ikke brukt den så mye selv, men har en på jobben som bestiller mye derfra.

 8. 1. Ingen erfaring her :)
  2. Ane ikkje.
  3. Det skjer. Viss eg har gjort meg klar for ein tur på byen og finn ut at eg må stryke kjolen. Men eg har ikkje tv på kjøkkenet, så eg står i stova.
  4. Eg kjøpte på Norli i sommer!

 9. En gang da jeg kom hjem fra jobb, tok kona oppvasken i sexy undertøy. Det er jo nesten det samme som å stryke skjorter.

  Spørsmålet hvor ofte dette skjer, så i mitt tilfelle en gang på 6 års ekteskap…

 10. L, Maren, Bigdaddy og Ida: Takk for svar alle fire. :)

  Og ang. spm. 3; jeg tenker (selvfølgelig?) på reklamen for Canal Digital der Elin Sogn står og styker…

 11. Jeg kan ikke svare på hvor ofte jenter stryker ting i sexy undertøy, men jeg kan derimot bekrefte at mange kokkelerer nakne. (Ihvertfall i mitt nabolag). Om du lurte litt på det også… :)

 12. Sic står for «Sic gloria transit mundi» og betyr «sådan forgår verdens herlighet». litt som «sånn går no dagan». HAr null med sitering å gjøre

 13. Pia bør lese seg opp litt, sic betyr ‘slik’ eller ‘slik står det’ og som Emelie skriv, blir det brukt når nokon har vore dumme med pennen. Sic transit gloria mundi er eit sitat som alle Asterix-lesarar kjenner, og det betyr ‘slik forgår verdens storhet’ evt. ‘herlighet’.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s