tekst & tale

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg kunne formidle lyd her i mattisborgen. Jeg vet at det er teknisk mulig i teorien, men jeg har ikke det som trengs for å kunne gjennomføre det i praksis. Men jeg skulle ønske at jeg kunne brukt stemmen min som det virkemiddelet den er. Jeg bruker stemmen min mye her ute i virkeligheten, både bevisst og ubevisst, både som våpen og skjold.

Hvis jeg kunne brukt stemmen på samme måte her, kunne jeg hvisket det jeg ville hviske og rope det jeg ville rope. Jeg kunne snakket fort der jeg var engasjert og travel, eller jeg kunne dratt på de ordene som føles tunge. Noen ganger med skarp stemme, andre ganger med myk. Jeg kunne bråkt der det skal være støy, og jeg kunne vært taus der det skal være stillhet.

I stedet må jeg overlate fremførelsen til deg. Du må legge trykket der du tror det skal være, eller avgjøre om noe leses med positivt eller negativt fortegn. Aller helst skulle jeg lest røvertankene for deg. Slik som jeg ville sagt det. De tankene som trenger plass og pause. De tekstene der alt står mellom linjene. Kanskje ikke så synlig som jeg tror, uten at det gjør noe, men som jeg kunne blåst litt liv i med stemmen min.

Reklamer

7 kommentarer om “tekst & tale

  1. Othilie: Det er alltid greit å vite at man ikke er alene.

    Esquil: Siden du ikke har hørt meg snakke, så tror jeg du sikter til sangstemmen min? Jeg takker for det, men det er jo noe annet å formidle tekst med tale.

  2. Børge: Ha ha! Tanken er god, men jeg tror kanskje det hadde blitt litt slitsomt for dere. Gnagsår i øra er noe som slår meg sånn med en gang. ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s