folkerøyrsle mot tidlig sengeoppstandelse

Vi i Folkerøyrsle Mot Tidlig Sengeoppstandelse (FMTS) mener at samfunnet ikke bør starte før kl. 10.00 om morgenen. Argumentene for dette er innlysende, men vi velger allikevel å trekke frem noen av de vi ser på som viktigst.

Hygiene: Av hygieniske årsaker burde ikke samfunnet starte dagen før klokken 10.00. Dette fordi det er alt for mange som velger å droppe morgenstellet da de heller vil sove lenger. Både voksne og barn, nedprioriterer dusj og rene klær før kl 10.00 om morgenen. De aller fleste bruker lang tid på å våkne og når de endelig står opp har de ikke tid til å vaske seg eller finne frem rene klær. I beste fall skvetter de litt vann i fjeset og finner frem klærne de brukte dagen i forveien (de ligger jo i en krøll ved siden av sengen allikevel). Dette er og har lenge vært en skremmende utvikling, og vil før eller siden få store helsekonsekvenser.

Verdensfreden: Å opprette verdensfred er kanskje det mest tungtveiende argumentet vårt. Dersom verdens befolkning og samfunnet vi bor i kunne starte dagen kl 10.00 ville vi alle vært mer blide og glade. Ingen ville hatt kort lunte og sure morrastryner. Paven ville ikke sagt dumme ting etter kl 10.00 om morgenen fordi han ville vært våken nok til å vite hva han snakket om. Muslimene ville ikke tatt pavens uttalelser så alvorlig fordi de hadde vært uthvilte og opplagte. George Bush ville aldri blitt valgt til USAs president, Twin Towers hadde fortsatt stått og Nokas Ranet ville aldri funnet sted dersom alle bare hadde ventet til kl ble 10.00.

Trafikksikkerheten: Å kjøre bil før kl 10.00 er den største årsaken til trafikkulykker. Fordi ingen er våkne på slike ukristelige tidspunkter, må vi i FMTS se oss nødt til å advare om at ingen ferdes trygt så tidlig om morgenen. Dette gjelder også kollektivtrafikken. For å kunne reise med buss, trikk, tog og t-bane uten livet som innsats vil vi råde alle til å vente til etter kl 10.00. Fotgjengere, syklister og såkalte myke trafikanter oppfordres også til å holde seg innendørs før kl. 10.00. Dette fordi disse er ekstra utsatt der de ferdes i en nærmest søvngjengertilstand.

Effektivisering: Ingen er effektive, produktive eller konstruktive før kl. 10.00 om morgenen. Alle arbeidsgivere rapporterer om stort inntak av kaffe og ”møtevirksomhet” i tidsrommet 07.30-10.00. I beste fall er det noen telefonlinjer som åpner kl. 09.00, men disse er da ikke betjente. Arbeidstakere bruker tiden før kl 10.00 til å ”komme i gang”, og dette gjelder særskilt offentlig ansatte. Vi i FMTS vil dette til livs, og kjemper derfor en hard kamp for å kunne begynne samfunnet kl 10.00 tidligst.

Barn og Familie: Som nevnt tidligere vil barn og voksnes helse bedres med et samfunn som ikke begynner før kl. 10.00. I tillegg vil barn i barnehage- og skolealder slippe å møte gretne kaffedrikkende tanter og frøkner. Dette vil bidra til bedre læring, mindre (for ikke å si ingen) mobbing og ellers bedre trivsel. Førskolelærerne og lærerne vil naturlig nok da også ha overskudd til å ta seg av en del av opprdagelsen. Som en følge av at samfunnet ikke starter før kl. 10.00 vil arbeidsdagen forskyves noe. Dette betyr at i stedet for lunsj vil barna få servert middag i barnehage og skole. På denne måten spares foreldrenes energi, og de vil ha større mulighet til å ta seg av barna på ettermiddags- og kveldstid.

Været: Været mellom kl 06.00 og 09.30 er svært sjelden representativt for resten av dagen. Det er først når klokken nærmer seg 10.00 at man kan få en viss pekepinn på hvordan dagens vær vil bli. Dersom man står opp før 10.00 vil det enten være for mørkt til å anslå hva slags vær vi får, eller været vil endre seg i løpet av få timer. Her i Norden vil dette også ha noe å si i forhold til høst og vinter. Dersom samfunnet ikke begynte før. Kl. 10.00 ville folk slippe å stå opp midt på svarte natta. Mange lider av vinterdepresjoner, og FMTS anslår at dette vil halveres når vårt forslag går igjennom. Temperaturen før kl 10.00 er heller ikke representativ for resten av dagen, og man vil derfor kunne kle seg mer riktig etter forholdene. Dersom folk får mulighet til å kle seg riktig vil sykefraværet reduseres betraktelig. Alt dette vil spare mye ergrelse og igjen virke inn på verdensfreden. Dersom du ønsker mer informasjon om FMTS, vennligst ta kontakt med ditt nærmeste lokalkontor. Der vil du møte noen som er våkne og kan svare deg etter kl. 10.00.

Med forbehold om endringer.

[Inspirert av Britt]

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s