vennskap uten bedøvelse

Vi lo og fniste. Var litt varme i kinnene etter et stjålet glass fra farens velfylte barskap. Den kjølige kveldsvinden smøg seg inn gjennom det åpne loftsvinduet, og ga et friskt pust i det sommervarme rommet. Slik hadde vi sittet uttallige ganger før. To fjorten år unge jenter, med våre barnslige tanker om voksne samtaleemner. Vi som forstod hverandre og hadde egne koder. Vi som snakket om alt det de andre jevnaldrende ikke skjønte. De andre som var uerfarne og de største problemene deres var hvem som skulle ha fest neste helg. Vi derimot var voksne. Vi hadde opplevd litt av hvert på hver vår kant og forstod hva livet dreide seg om. Kveldene ble fylt med alvorlige ord som var for store for våre 14 år unge sjeler. ”Du er så ekte” sa hun til meg. Det hørtes fint ut. Vi var voksne barn.

Vi hadde, som andre bestevenninner, vår interne humor. Latteren og tårene gikk hånd i hånd. Vi delte våre innerste hemmeligheter og trodde at det ville vare evig. Vi fortalte hverandre sannheten. Ærligheten som ble et misforstått sunnhetstegn. Jeg trodde hun var bestevenninnen min, og at jeg ikke kunne leve uten henne. Noen år senere skulle det vise seg å være feil, men der og da var det oss to.

Nå er jeg glad for at det ikke finnes noe oss lenger. Jeg vet ikke hva jeg var for henne, men hun var ikke bra for meg. Etter hvert rant siste rest av et vennskap ut i sanden. Ikke noe oppbrudd, avslutning eller farvel. Sist jeg traff henne var tilfeldig ute på byen. Jeg kjente klumpen knyte seg i magen og utbrøt et overrasket ”Hei!”. Hun bare så på meg og raste forbi. Av og til drømmer jeg om henne. Jeg drømmer at jeg skjeller henne ut, og forteller henne hvor skapet skal stå. I drømmen er jeg sint, og det er forløsende å fortelle henne at jeg ikke vil ha noe mer med henne å gjøre. Når jeg våkner lurer jeg på hva slags makt hun hadde over meg.

Vi fant vel en slags trøst i hverandre og overså/fornektet ulikhetene. Jeg antar at det fungerte så lenge hun gikk foran og jeg fulgte etter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s